Skip to main content

Het nieuwe Nederlands elftal shirt

Elk toernooi en dus om de twee jaar krijgt het Nederlands elftal een nieuw tenue! In dat nieuwe tenue wordt het eerstvolgende grote toernooi gespeeld. Zo ook in 2020 want dan zullen Memphis Depay, Mathijs de Ligt en Frenkie de Jong op het EK 2020 (inmiddels verplaatst naar 2021), de Nations League en de WK kwalificatie met een schitterend nieuw shirt spelen.

Thuisshirt Nederlands elftal

Het thuisshirt van Oranje heeft deze keer een zwart embleem met daarin de Nederlandse leeuw. Het embleem is niet de enige plek waar de leeuw op het shirt een rol heeft. Groot op de borst staat de leeuw nog een keer! De oranje lijnen die gedetailleerd op het shirt staan moeten samen de Nederlandse leeuw voorstellen. Super gaaf en uniek want daar heeft de leeuw in het verleden nog niet eerder gestaan. Aan de zijkanten is het shirt afgewerkt met strakke zwarte lijnen.

Wat bijna niemand weet is dat op de binnenkant van het uit- en thuisshirt een kroon staat afgebeeld. Deze kroon is als eerbetoon aan de Nederlandse koninklijke familie toegevoegd aan het shirt.

Uitshirt Nederlands elftal

Het uitshirt van Nederlands elftal is weer zwart. Dit is in het verleden al vaker zo geweest. Alles wat op het thuisshirt zwart is zijn op het uitshirt oranje. Het logo met de leeuw is oranje, het Nike logo is oranje en de strakke lijnen aan de zijkanten zijn oranje.

Duurzame shirts

De shirts van het Nederlands elftal zijn vanuit duurzaam materiaal gemaakt. 100% gerecycled polyester, dat is waar het shirt uit bestaat. Voor ieder tenue wat bestaat uit een shirt, broekje en sokken worden ongeveer 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt Qua kwaliteit komt dit gerecyclede polyester overeen met het traditionele polyester maar het voordeel hiervan is dat dit veel minder schadelijk is voor het milieu.

Bestel nu het Nederlands elftal shirt

Wil je het shirt direct bestellen, kijk dan op bij soccerfanshop.

Koop nu je Nederlands elftal shirt

Nederlands elftal shirt door de jaren heen

Ook benieuwd welke shirts de spelers van het Nederlands elftal droegen op eindtoernooien in het verleden? Hier zijn ze!

EK 1988

Nederland op het EK 1988

WK 1990

Nederland op het WK 1990

EK 1992

Nederlands elftal op het EK 1992

WK 1994

EK 1996

Nederlands elftal op het EK 1996

WK 1998

Nederland op het WK 1998

EK 2000

Nederlands elftal op EK 2000

EK 2004

Nederlands elftal op het EK 2004

WK 2006

Nederland op het WK 2006

EK 2008

Nederlands elftal op het EK 2008

WK 2010

Nederlands elftal op het WK 2010

EK 2012

Nederland op het EK 2012

WK 2014

Nederlands elftal op het WK 2014